Pages

Pages

Rasai kecantikan bersama produk Mary Kay yang dapat membantu menghasilkan kulit muka yang lebih licin, lembut, tegang tanpa pengelupasan. Sekiranya anda ingin mencuba produk Mary Kay, sila hubungi saya (Ayza) di talian 019-4582016 atau email : azaflower@yahoo.com Rasailah sendiri kehebatan produk Mary Kay...

Monday, December 24, 2012

PENTINGNYA PELINDUNG UV


APA TU SPF?
Marykay sun protector with SPF35/PA+++ (Price RM120)

SPF maksudnya " Sun Protection Factor" atau ringkasnya merujuk pada jumlah masa seseorang individu boleh terdedah pada cahaya matahari tanpa perlindungan sebelum mengalami kesan kulit terbakar atau kemerahan akibat UVA dan UVB. Jangan malas nak guna pelindung UV kerana ia bukan sahaja melindungi dari kerosakan kulit yg diakibatkan oleh matahari & penuaan kulit. Paling penting dari pre-cancerous growth..atau kanser kulit!!! 

APA PULA UVA & UVB?
Senang jer nak ingat....
# Pancaran UVA akan meninggalkan kesan AGING @ penuaan, pigmentasi, kedut sehingga kelapisan ke2 kulit iaitu dermis.
# Pancaran UVB...B for Bakar @ burning...so pendedahan kulit pada UVB tanpa perlindungan akan membuatkan kulit epidermis terbakar..



Wednesday, December 12, 2012

Thursday, December 6, 2012

Rahsia wajah sempurna dgn Cream to Powder Foundation

Rahsia wajah sempurna dengan Cream to powder foundation


Bagi anda yang mempunyai Cela, parut jerawat, jeragat diwajah pasti akan mencacatkan penampilan anda bukan??? Bagi mengatasi masalah ini, Marykay memperkenalkan Cream to Powder Foundation. Compact ini berfungsi seperti foundation yang dapat membantu menututpi celaan diwajah anda.

Di antara kelebihan yang dimiliki oleh Cream to Powder Foundation :
** Compact dua-dalam-satu ini disapukan seperti krim dan kemudian mengering kepada kemasan lembut dan matte, tahan hingga 8 jam 

** Formula ringan yang bebas minyak dan kalis air.
**Provides sheer-to-full buildable coverage
** Can be used for touch-up
** Boleh digunakan sebagai concealer








Tuesday, December 4, 2012

Jeragat hilang, kulit makin gebu & cantik dengan Collagen Powder Shaklee




CANTIK.. GEBU..
MENAWAN....
AWET MUDA...

mesti menjadi dambaan semua orang kan?? terutama kaum hawa ni. Sudah menjadi lumrah kehidupan apabila kita miliki rupa paras yang cantik & bersih ini akan menambahkan keyakinan pada diri apabila berdepan dengan orang lain.


Percaya tak jika kita mempunyai masalah jeragat, jerawat, kulit kusam akan menyebabkan produktiviti harian kita kan merosot? Sudah tentu akan merosot, ia disebabkan perasaan runsing melihat paras rupa yang bermasalah sehingga boleh membuatkan perasaan rendah diri & malu akan menguasai diri kita.


Penyebab utama jeragat walaupun sudah menggunakan pelbagai produk kecantikan :


- Pancaran uv matahari yang menjadikan kelebihan pigmen

- Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung & menopaus
- Gelisah & tidak cukup tidur
- Menggunakan makeup yang tidak berkualiti & bermutu rendah
- Masalah pada limpa

Untuk menghilangkan masalah jeragat, jerawat, kulit kering ramai antara kita berusaha mencari cara untuk menyelesaikan masalah yang mereka hadapi itu. Shaklee telah mencipta Collegen Powder yang akan membuatkan anda merasai kesan perubahan hilangkan masalah wajah anda yang berkurangan hari demi hari dan kulit wajah makin menjadi cantik, gebu, menawan & awet muda. Selain itu, anda juga akan perasan tubuh anda semakin sihat dan bertenaga, jisim tulang dan pergerakan sendi semakin lancar serta rambut dan kuku lebih bersinar dan sihat.
Ni hari ni saya nak share testimoni dari Puan S (dia tak mahu dikenali dan kita harus hormati). Beliau sangat berpuas hati dengan hasil SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni.
1) Hilangkan Jeragat
2) Ratakan ton kulit
3) Kecilkan liang pori muka
4) Lembutkan kulit
5) Hilangkan parut, calar
 Testimoni pengguna Collagen Powder- kulit cantik semulajadi selepas 6 minggu menggunakan Collegen Powder Shaklee. Bebas pigmentasi & jeragat. Ni gambar original ya, takde edit-edit..

Kajian klinikal membuktikan ia dapat memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut berkenaan dengan Collagen Shaklee boleh la calling-calling saya (Ayzza) ditalian 0194582016 atau email : azaflower@yahoo.com


7 Rutin jadikan anda lebih CANTIK

Terdapat 7 rutin yang perlu anda ikuti untuk lebih kelihatan Cantik,

1 ) Membersihkan wajah setiap hari dengan menggunakan cleanser atau pembersih wajah.

2) Memakai Krim pelembap yang mengandungi SPF yang dapat melindungi kulit wajah dari panahan cahaya matahari.

3) Memakai krim pelembap pada waktu malam

4) memakai lipbalm sebelum memakai gincu bibir untuk memastikan bibir sentiasa kelihatan lembap.

5) Memicit bintik hitam dan bintik putih seminggu 2 kali supaya kulit wajah kelihatan bersih dan bebas jerawat.

6) Menyapu seluruh tubuh dengan losyen bandan sesudah mandi untuk menjaga kelembapan kulit tubuh.

7) Menyapu krim anti selulit dengan cara yang sama seperti menyapukan losyen badan.

Monday, December 24, 2012

PENTINGNYA PELINDUNG UV


APA TU SPF?
Marykay sun protector with SPF35/PA+++ (Price RM120)

SPF maksudnya " Sun Protection Factor" atau ringkasnya merujuk pada jumlah masa seseorang individu boleh terdedah pada cahaya matahari tanpa perlindungan sebelum mengalami kesan kulit terbakar atau kemerahan akibat UVA dan UVB. Jangan malas nak guna pelindung UV kerana ia bukan sahaja melindungi dari kerosakan kulit yg diakibatkan oleh matahari & penuaan kulit. Paling penting dari pre-cancerous growth..atau kanser kulit!!! 

APA PULA UVA & UVB?
Senang jer nak ingat....
# Pancaran UVA akan meninggalkan kesan AGING @ penuaan, pigmentasi, kedut sehingga kelapisan ke2 kulit iaitu dermis.
# Pancaran UVB...B for Bakar @ burning...so pendedahan kulit pada UVB tanpa perlindungan akan membuatkan kulit epidermis terbakar..



Wednesday, December 12, 2012

3 langkah utk dptkan solekan yg sempurna

Untuk dapatkan solekan wajah yang sempurna, sila ikuti 3 langkah dibawahh..









Thursday, December 6, 2012

Rahsia wajah sempurna dgn Cream to Powder Foundation

Rahsia wajah sempurna dengan Cream to powder foundation


Bagi anda yang mempunyai Cela, parut jerawat, jeragat diwajah pasti akan mencacatkan penampilan anda bukan??? Bagi mengatasi masalah ini, Marykay memperkenalkan Cream to Powder Foundation. Compact ini berfungsi seperti foundation yang dapat membantu menututpi celaan diwajah anda.

Di antara kelebihan yang dimiliki oleh Cream to Powder Foundation :
** Compact dua-dalam-satu ini disapukan seperti krim dan kemudian mengering kepada kemasan lembut dan matte, tahan hingga 8 jam 

** Formula ringan yang bebas minyak dan kalis air.
**Provides sheer-to-full buildable coverage
** Can be used for touch-up
** Boleh digunakan sebagai concealer








Tuesday, December 4, 2012

Jeragat hilang, kulit makin gebu & cantik dengan Collagen Powder Shaklee




CANTIK.. GEBU..
MENAWAN....
AWET MUDA...

mesti menjadi dambaan semua orang kan?? terutama kaum hawa ni. Sudah menjadi lumrah kehidupan apabila kita miliki rupa paras yang cantik & bersih ini akan menambahkan keyakinan pada diri apabila berdepan dengan orang lain.


Percaya tak jika kita mempunyai masalah jeragat, jerawat, kulit kusam akan menyebabkan produktiviti harian kita kan merosot? Sudah tentu akan merosot, ia disebabkan perasaan runsing melihat paras rupa yang bermasalah sehingga boleh membuatkan perasaan rendah diri & malu akan menguasai diri kita.


Penyebab utama jeragat walaupun sudah menggunakan pelbagai produk kecantikan :


- Pancaran uv matahari yang menjadikan kelebihan pigmen

- Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung & menopaus
- Gelisah & tidak cukup tidur
- Menggunakan makeup yang tidak berkualiti & bermutu rendah
- Masalah pada limpa

Untuk menghilangkan masalah jeragat, jerawat, kulit kering ramai antara kita berusaha mencari cara untuk menyelesaikan masalah yang mereka hadapi itu. Shaklee telah mencipta Collegen Powder yang akan membuatkan anda merasai kesan perubahan hilangkan masalah wajah anda yang berkurangan hari demi hari dan kulit wajah makin menjadi cantik, gebu, menawan & awet muda. Selain itu, anda juga akan perasan tubuh anda semakin sihat dan bertenaga, jisim tulang dan pergerakan sendi semakin lancar serta rambut dan kuku lebih bersinar dan sihat.
Ni hari ni saya nak share testimoni dari Puan S (dia tak mahu dikenali dan kita harus hormati). Beliau sangat berpuas hati dengan hasil SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni.
1) Hilangkan Jeragat
2) Ratakan ton kulit
3) Kecilkan liang pori muka
4) Lembutkan kulit
5) Hilangkan parut, calar
 Testimoni pengguna Collagen Powder- kulit cantik semulajadi selepas 6 minggu menggunakan Collegen Powder Shaklee. Bebas pigmentasi & jeragat. Ni gambar original ya, takde edit-edit..

Kajian klinikal membuktikan ia dapat memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan
Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut berkenaan dengan Collagen Shaklee boleh la calling-calling saya (Ayzza) ditalian 0194582016 atau email : azaflower@yahoo.com


7 Rutin jadikan anda lebih CANTIK

Terdapat 7 rutin yang perlu anda ikuti untuk lebih kelihatan Cantik,

1 ) Membersihkan wajah setiap hari dengan menggunakan cleanser atau pembersih wajah.

2) Memakai Krim pelembap yang mengandungi SPF yang dapat melindungi kulit wajah dari panahan cahaya matahari.

3) Memakai krim pelembap pada waktu malam

4) memakai lipbalm sebelum memakai gincu bibir untuk memastikan bibir sentiasa kelihatan lembap.

5) Memicit bintik hitam dan bintik putih seminggu 2 kali supaya kulit wajah kelihatan bersih dan bebas jerawat.

6) Menyapu seluruh tubuh dengan losyen bandan sesudah mandi untuk menjaga kelembapan kulit tubuh.

7) Menyapu krim anti selulit dengan cara yang sama seperti menyapukan losyen badan.
Copyright to Beauty With MK
Designed by Beauty With MK