Pages

Pages

Rasai kecantikan bersama produk Mary Kay yang dapat membantu menghasilkan kulit muka yang lebih licin, lembut, tegang tanpa pengelupasan. Sekiranya anda ingin mencuba produk Mary Kay, sila hubungi saya (Ayza) di talian 019-4582016 atau email : azaflower@yahoo.com Rasailah sendiri kehebatan produk Mary Kay...

Friday, May 31, 2013

Customer order 28 May 2013



 1 Trial Set Acne-Prone Skinse, 2 liquid foundation, lip balm and lip mask, Cosmetic sponges

untuk dipos kepada Yap Tai Lai (Sibu Sarawak), Nadia Johari ( Merbok, kedah) dan Nadia Jasmin ( Seberang Jaya, Penang)




Customer order 23 May 2013





2 set Botanical dan sunproctor..



Untuk di pos kepada Cik Rafizah ( Bukit Mertajam, Pulau Pinang) dan Nur Hanini (Miri Sarawak)




Wednesday, May 22, 2013

Customer order 20 May 2013

2 parcel receive from mk..


antara produk yang di sukai...


utk di pos ke...Wilayah persekutuan labuan, Sg. Petani, Jerteh, Merbok, Kota bahru dan Kuching Sarawak.. 

Friday, May 17, 2013

Ladder of Success Recognition Quarter 3, 2013..tqvm Mary kay

Produk kecantikan May kay
Applause on May 2013



Leader of Success Recognition Quarter 3, 2013..

i'm in the list...

Produk kecantikan May kay
gift from Mary Kay..for the Leader of Success Recognition Quarter 3, 2013..
Syukur Alhamdulilah dengan rezeki yang diberikan olehNYA..


Produk kecantikan May kay
dapat hadiah, Multi cooker dr Mary kay..




Thursday, May 16, 2013

Friday, May 10, 2013

Timewise Plus Regena Firm Intensive Serum and Correction eye cream

Time Wise Plus mencipta masa depan yang baru untuk kulit anda..ia dapat membantu menyediakan kulit muda dan terangkat, menegangkan dan memulihkan ketumpatan, dengan kuasa yang dibekalkan daripada sel dasar tumbuhan dan peptida.



Dalam sebuah kajian+ pengguna bebas, kebanyakan wanita bersetuju bahawa Regena-Firm™ Intensive Serum telah membantu mempermudakan kulit dan mengubah penampilan tekstur kulit. Yang berikut dikatakan oleh mereka:

Selepas 1 minggu :
 Membantu menyediakan sensasi terangkat ketara: 80%
 Membantu memulihkan kelembapan kulit: 88%

Selepas 2 minggu :
 Membantu bahagian garis rahang kelihatan tegang: 78%
 Membantu memberikan definisi dan menyempurnakan kontur muka: 81%
 Mengukuh dan menegangkan kulit kendur: 82%
 Membantu menyongsangkan kehilangan kusyen: 79%

Selepas 4 minggu:
 Menyediakan ketegangan yang kekal sepanjang hari: 82%
 Bahagian leher kelihatan tegang: 79%

Dalam sebuah kajian+ pengguna bebas, kebanyakan wanita bersetuju bahawa Regena-Firm™ Correcting Eye Cream mengurangkan kerutan bahagian mata dan kulit kelihatan anjal. Yang berikut dikatakan oleh mereka:


Selepas 1 minggu+:
 Membantu menegangkan kulit bahagian mata: 79%
 Membantu mengurangkan bengkak di bawah mata: 78%
 Membantu mengurangkan kedutan pada hujung mata: 75% 

Selepas 2 minggu+:
 Mengurangkan lingkaran hitam: 83%
 Menegangkan kulit kendur di sekitar mata: 80%
 Mengurangkan penampilan kedutan: 79% 

Selepas 4 minggu+:
 Mengurangkan penampilan bengkak kelopak mata: 81%
 Bahagian mata kelihatan lebih muda dan ketara: 76%
 Membantu memulihkan penampilan kulit: 94%
 Mengembalikan keremajaan dan keanjalan kulit: 86%

Ingin merasai kehebatan TW Plus Intensive SErum dan Correctiong eye cream boleh calling2 saya...0194582016

Customer order on 8 May 2013

Parcel yang diterima hari ini...



untuk dipos kepada customer saya..





Thursday, May 9, 2013

Customer order on 6 May 2013




Trial Set TimeWise, Botanical Set, Sun protector, Eye color, 
Mineral Foundation Brush, 


siap dipacking utk dipos kepada Aimi ( Pulau Pangkor), Nur Raftah Hanim ( KL), Ranie Elisya ( Shah Alam) dan Sharmila Idayu ( Besut) 


Customer order on 29 & 30 April 2013

Mai sekali 2 kotak..



Antara produk yang diminati oleh customer2 saya..botanical set, sun protector  liquid foundation, lip mask, lip balm, make-up remover


satu kotak ini akan di pos kepada kak Yati ( org Brunei) melalui kawannya 
Jintee (Limbang Sarawak)

Untuk dipos ke Limbang, Kota Samarahan, Arau Perlis, 
Wilayah Persekutuan Labuan



Petua Kecantikan dan kesihatan untuk wanitan 30-an..

Jom baca..Petua Kecantikan dan kesihatan untuk wanitan 30-an..

1. Proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. BAnyakkan makanan berserat tinggi, sayur dan buah-buahan..kurangkan makanan berlemak, minuman yang mengandungi banyak kafein, minuman ringan dan makanan ringan.

2. Apabila umur anda menjangkau 30-an, keanjalan dan kelembapan kulit semakin kurang. Oleh itu penggunaan krim pelembap sangat-sangat diperlukan. Gunalah pelembap yang sesuai dengan kulit muka masing-masing.
Botanical Effect Hydrate ( Moisturizer ) 88ml, RM80


3. Jangan biarkan muka anda banyak terdedah kepada cahaya matahari di dalam jangkamasa yang panjang. Pededahan yang lama bukan saja dapat menggelapkan kulit, ianya juga dapat mengurangka n kelembapan  kulit yang membawa kepada kekeringan  dan naiknya jeragat dimuka. So gunalah sunblok atau sunprotector untuk melindungai kulit ada..
Sun protector Marykay RM120

4. Bersenam mampu meningkatkan keupayaan dan kesihatan. Pastikan anda melakukan senaman ringan setiap hari selepas bangun tidur. Lakukan senaman sekurang-kurangnya 3X seminggu.

5. Kekeringan dan gejala penuaan boleh diperlambatkan dengan meminum banyak air. Ini kerana, air adalah aset penting untuk kesihatan tubuh badan terutamanya kulit muka. Kekurangan jumlah air dalam badan boleh menyebabkan anda mudah diserang pelbagai penyakit. Selain itu, air juga penting untuk proses penghadaman dan penyingkiran toksin dalam tubuh badan..ikut seperti saya amalkan minum air 3-4 liter sehari..



6. Pengambilan vitamin adalah amat  digalakkan untuk wanita 30-an. Kesibukan dengan tugas di pejabat dan dirumah menyebabkan kebanyakan wanita jarang mengamalkan pemakanan seimbang.. maka supplement skin sangat-sangatlah diperlukan dalam kehidupan seharian kita..ikut seperti saya , saya amalkan supplement for skin Shaklee..

http://www.beauty-skin-health.blogspot.com/search/label/Vitamin%20untuk%20Kecantikan%20Kulit

7. Wanita 30-an seelok-eloknya menggunakan makeup yang nipis dan bersederhana..Cuba elakkan dari menggunakan 'foundationi' yang tebal serta lipstik yang merah menyala..Ianya akan membuatkan anda nampak lebih tua dan garang..makeuplah secara sederhana sbb natural looking lebih nice..bila amalkan supplement skin, maka skin akan lebih halus dan memudahkan proses untuk kita makeu natural..

Thursday, May 2, 2013

MelaCep Whitening System



Mesti ramai gadis-gadis dan wanita-wanit yang ingikan kulit bersih cerah kan?
(saya adalah salah seorang yang macam tu.. hehehehe)

Sekarang ni  semakin banyak produk pencerahan dijual di internet, facebook, blog..harganya pun tak lah mahal sgt, pelbagai brand, tetapi krim nya hampir serupa..
Tapi anda sume kene berhati-hati sebab kebanyakan produk pencerahan mempunyai bahan pengelupasan dan juga Hydroquinone iaitu sejenis bahan yg membuang sel-sel melanin dalam kulit kita supaya kulit cepat cerah.

Kesannye kulit akan menjadi nipis serta sensitif gitu..

Bagusnya produk Mary Kay ni ialah ia menggunakan ekstrak dari bahan-bahan botani termasuklah juga Melacep set ni. Yang paling penting, Melacep bebas daripada Hydroquinone!

Jom baca info mengenai set Melacep whitening system. 

Set Melacep ni merupakan kombinasi bahan-bahan aktif yang berkesan dan padat dengan nutrien untuk membantu menyerlahkan kecerahan kulit anda secara semulajadi...pengunaan setiap hari secara consistant menjadikan kulit anda cerah, halus dan berseri tanpa ada proses pengelupasan..nak tahu keberkesannya cubalah Melacep whitening system..anda mesti berpuas hati dengan set ini..




Berhati-hati semasa memilih gincu


PERHATIAN BUAT WANITA!!

Kajian Dr. Elizabeth Ayoub, perubatan dan biomolekul mengeluarkan amaran untuk gincu yang mengandungi plumbum, yang merupakan karsinogen.



Baru-baru ini jenama 'Red Earth' menurun harga gincu dari R $ 67,00 ke R $ 9,90!

Kenapa? Sebab ia mengandungi plumbum.
Jenama lain yang mengandungi plumbum adalah:

CLINIQUE
ESTÉE LAUDER
SHISEIDO
RED EARTH (Lip Gloss)
CHANEL (Lip Conditioner)
MARK AMERICA
MOTIVES
LIPSTICK
AVON

Semakin tinggi kandungan plumbum, risiko menjadi lebih besar menyebabkan kanser. Selepas ujian dilakukan ke atas gincu, bibir diperhatikan plumbum tertinggi terdapat dalam gincu keluaran AVON. Kita sepatutnya berwaspada pada penjagaan gincu. Jika gincu anda keras statik adalah disebabkan oleh tahap plumbum yang tinggi.

Ambil ujian ini:
1. Sapukan sedikit gincu pada tangan anda;
2. Letakkan cincin emas pada gincu di tangan anda;
3. Jika perubahan warna gincu kepada warna hitam, gincu anda mengandungi plumbum.


Infor berkaitan Kulit jenis berminyak dan berjerawat


Jom baca...

Jerawat di wajah adalah sejenis penyakit kulit yang terjadi akibat gangguan pada kelenjar-kelenjar sebaceous iaitu kelenjar yang terdapat di dalam kulit dan mengeluarkan sebum atau minyak untuk meliputi permukaan kulit anda.

Biasanya kelenjar ini akan menghasilkan jumlah minyak yang mencukupi untuk menjaga kulit anda supaya sihat,berkilat dan muda.

Kehadiran hormon DHT(dihydro testosterone) menyebabkan kelenjar ini menghasilkan jumlah minyak yang berlebihan .Hasil akibat kenaikan hormon DHT menyebabkan rangsangan berlebihan kepada kelenjar minyak dan minyak ini berkumpul dalam liang dan akhirnya liang itu tersumbat, menyebabkan anda berjerawat.

DHT adalah punca Jerawat lelaki dan wanita pada sebarang usia.
Muka bersih dari jerawat

free acne

Jerawat di muka tidak mengenal kulit. Ia memberi kesan kepada semua peringkat umur,bangsa,status sosioekonomi dan jantina semasa hayat mereka.

Masalah jerawat muka tidak mengancam nyawa anda, tetapi anda akan bersetuju jika anda mengalami jerawat yang teruk ia akan mengubah penampilan dan harga diri. Ia akan meninggalkan kesan parut pada permukaan kulit dan iai menimbulkan kesan yang agak memalukan terutama wanita.

Malangnya, pengetahuan tentang jerawat adalah terhad. Memahami punca-punca merupakan satu komponen penting dalam kejayaan mencegah, merawat untuk jerawat.

Jerawat boleh dilihat di bahagian muka, leher, dada atau belakang anda. Pada asasnya ia membengkak dengan bengkak-bengkak kecil yang kemerah-merahan, kehitaman ataupun benjol merah dan mula berisi nanah selang beberapa hari kemudian.

Umumnya, masalah jerawat muka anda berlaku kerana proses radang pada tisu di bahagian dalam kelenjar minyak kulit. Jangkitan ini berlaku apabila liang tersumbat. Jika liang tersumbat itu tertutup, ia menjadi whiteheads, tetapi jika liang itu masih terbuka, ia menjadi satu blackheads- noda hitam jerawat. Anda mungkin mempunyai jerawat ringan dan tidak berlaku keradangan kulit dan sekali-sekala terjadi whiteheads dan bintik hitam(blackheads). Radang jerawat berlaku apabila whiteheads dijangkiti dengan bakteria dan membengkak, menghasilkan jerawat dan pustul.



Customer order on 25 April 2013

Just one parcel..

so many item in the box..

tada..

Pos to Selia (Sarikei), Nurul Sharmila Idayu (Jerteh), Siti Nurafiza (Shah Alam)







Friday, May 31, 2013

Customer order 28 May 2013



 1 Trial Set Acne-Prone Skinse, 2 liquid foundation, lip balm and lip mask, Cosmetic sponges

untuk dipos kepada Yap Tai Lai (Sibu Sarawak), Nadia Johari ( Merbok, kedah) dan Nadia Jasmin ( Seberang Jaya, Penang)




Customer order 23 May 2013





2 set Botanical dan sunproctor..



Untuk di pos kepada Cik Rafizah ( Bukit Mertajam, Pulau Pinang) dan Nur Hanini (Miri Sarawak)




Wednesday, May 22, 2013

Customer order 20 May 2013

2 parcel receive from mk..


antara produk yang di sukai...


utk di pos ke...Wilayah persekutuan labuan, Sg. Petani, Jerteh, Merbok, Kota bahru dan Kuching Sarawak.. 

Friday, May 17, 2013

Ladder of Success Recognition Quarter 3, 2013..tqvm Mary kay

Produk kecantikan May kay
Applause on May 2013



Leader of Success Recognition Quarter 3, 2013..

i'm in the list...

Produk kecantikan May kay
gift from Mary Kay..for the Leader of Success Recognition Quarter 3, 2013..
Syukur Alhamdulilah dengan rezeki yang diberikan olehNYA..


Produk kecantikan May kay
dapat hadiah, Multi cooker dr Mary kay..




Thursday, May 16, 2013

Customer Order on 13 May 2013


antara produk yang dipesan..


utk dipos kepada Aslindah, Siti Suriseni, Nurul Huda.




Customer order on 10 May 2013



antara barang yang diorder..

utk dipos kepada Siti Zaharah..tqvm..







Friday, May 10, 2013

Timewise Plus Regena Firm Intensive Serum and Correction eye cream

Time Wise Plus mencipta masa depan yang baru untuk kulit anda..ia dapat membantu menyediakan kulit muda dan terangkat, menegangkan dan memulihkan ketumpatan, dengan kuasa yang dibekalkan daripada sel dasar tumbuhan dan peptida.



Dalam sebuah kajian+ pengguna bebas, kebanyakan wanita bersetuju bahawa Regena-Firm™ Intensive Serum telah membantu mempermudakan kulit dan mengubah penampilan tekstur kulit. Yang berikut dikatakan oleh mereka:

Selepas 1 minggu :
 Membantu menyediakan sensasi terangkat ketara: 80%
 Membantu memulihkan kelembapan kulit: 88%

Selepas 2 minggu :
 Membantu bahagian garis rahang kelihatan tegang: 78%
 Membantu memberikan definisi dan menyempurnakan kontur muka: 81%
 Mengukuh dan menegangkan kulit kendur: 82%
 Membantu menyongsangkan kehilangan kusyen: 79%

Selepas 4 minggu:
 Menyediakan ketegangan yang kekal sepanjang hari: 82%
 Bahagian leher kelihatan tegang: 79%

Dalam sebuah kajian+ pengguna bebas, kebanyakan wanita bersetuju bahawa Regena-Firm™ Correcting Eye Cream mengurangkan kerutan bahagian mata dan kulit kelihatan anjal. Yang berikut dikatakan oleh mereka:


Selepas 1 minggu+:
 Membantu menegangkan kulit bahagian mata: 79%
 Membantu mengurangkan bengkak di bawah mata: 78%
 Membantu mengurangkan kedutan pada hujung mata: 75% 

Selepas 2 minggu+:
 Mengurangkan lingkaran hitam: 83%
 Menegangkan kulit kendur di sekitar mata: 80%
 Mengurangkan penampilan kedutan: 79% 

Selepas 4 minggu+:
 Mengurangkan penampilan bengkak kelopak mata: 81%
 Bahagian mata kelihatan lebih muda dan ketara: 76%
 Membantu memulihkan penampilan kulit: 94%
 Mengembalikan keremajaan dan keanjalan kulit: 86%

Ingin merasai kehebatan TW Plus Intensive SErum dan Correctiong eye cream boleh calling2 saya...0194582016

Customer order on 8 May 2013

Parcel yang diterima hari ini...



untuk dipos kepada customer saya..





Thursday, May 9, 2013

Customer order on 6 May 2013




Trial Set TimeWise, Botanical Set, Sun protector, Eye color, 
Mineral Foundation Brush, 


siap dipacking utk dipos kepada Aimi ( Pulau Pangkor), Nur Raftah Hanim ( KL), Ranie Elisya ( Shah Alam) dan Sharmila Idayu ( Besut) 


Customer order on 29 & 30 April 2013

Mai sekali 2 kotak..



Antara produk yang diminati oleh customer2 saya..botanical set, sun protector  liquid foundation, lip mask, lip balm, make-up remover


satu kotak ini akan di pos kepada kak Yati ( org Brunei) melalui kawannya 
Jintee (Limbang Sarawak)

Untuk dipos ke Limbang, Kota Samarahan, Arau Perlis, 
Wilayah Persekutuan Labuan



Petua Kecantikan dan kesihatan untuk wanitan 30-an..

Jom baca..Petua Kecantikan dan kesihatan untuk wanitan 30-an..

1. Proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. BAnyakkan makanan berserat tinggi, sayur dan buah-buahan..kurangkan makanan berlemak, minuman yang mengandungi banyak kafein, minuman ringan dan makanan ringan.

2. Apabila umur anda menjangkau 30-an, keanjalan dan kelembapan kulit semakin kurang. Oleh itu penggunaan krim pelembap sangat-sangat diperlukan. Gunalah pelembap yang sesuai dengan kulit muka masing-masing.
Botanical Effect Hydrate ( Moisturizer ) 88ml, RM80


3. Jangan biarkan muka anda banyak terdedah kepada cahaya matahari di dalam jangkamasa yang panjang. Pededahan yang lama bukan saja dapat menggelapkan kulit, ianya juga dapat mengurangka n kelembapan  kulit yang membawa kepada kekeringan  dan naiknya jeragat dimuka. So gunalah sunblok atau sunprotector untuk melindungai kulit ada..
Sun protector Marykay RM120

4. Bersenam mampu meningkatkan keupayaan dan kesihatan. Pastikan anda melakukan senaman ringan setiap hari selepas bangun tidur. Lakukan senaman sekurang-kurangnya 3X seminggu.

5. Kekeringan dan gejala penuaan boleh diperlambatkan dengan meminum banyak air. Ini kerana, air adalah aset penting untuk kesihatan tubuh badan terutamanya kulit muka. Kekurangan jumlah air dalam badan boleh menyebabkan anda mudah diserang pelbagai penyakit. Selain itu, air juga penting untuk proses penghadaman dan penyingkiran toksin dalam tubuh badan..ikut seperti saya amalkan minum air 3-4 liter sehari..



6. Pengambilan vitamin adalah amat  digalakkan untuk wanita 30-an. Kesibukan dengan tugas di pejabat dan dirumah menyebabkan kebanyakan wanita jarang mengamalkan pemakanan seimbang.. maka supplement skin sangat-sangatlah diperlukan dalam kehidupan seharian kita..ikut seperti saya , saya amalkan supplement for skin Shaklee..

http://www.beauty-skin-health.blogspot.com/search/label/Vitamin%20untuk%20Kecantikan%20Kulit

7. Wanita 30-an seelok-eloknya menggunakan makeup yang nipis dan bersederhana..Cuba elakkan dari menggunakan 'foundationi' yang tebal serta lipstik yang merah menyala..Ianya akan membuatkan anda nampak lebih tua dan garang..makeuplah secara sederhana sbb natural looking lebih nice..bila amalkan supplement skin, maka skin akan lebih halus dan memudahkan proses untuk kita makeu natural..

Thursday, May 2, 2013

MelaCep Whitening System



Mesti ramai gadis-gadis dan wanita-wanit yang ingikan kulit bersih cerah kan?
(saya adalah salah seorang yang macam tu.. hehehehe)

Sekarang ni  semakin banyak produk pencerahan dijual di internet, facebook, blog..harganya pun tak lah mahal sgt, pelbagai brand, tetapi krim nya hampir serupa..
Tapi anda sume kene berhati-hati sebab kebanyakan produk pencerahan mempunyai bahan pengelupasan dan juga Hydroquinone iaitu sejenis bahan yg membuang sel-sel melanin dalam kulit kita supaya kulit cepat cerah.

Kesannye kulit akan menjadi nipis serta sensitif gitu..

Bagusnya produk Mary Kay ni ialah ia menggunakan ekstrak dari bahan-bahan botani termasuklah juga Melacep set ni. Yang paling penting, Melacep bebas daripada Hydroquinone!

Jom baca info mengenai set Melacep whitening system. 

Set Melacep ni merupakan kombinasi bahan-bahan aktif yang berkesan dan padat dengan nutrien untuk membantu menyerlahkan kecerahan kulit anda secara semulajadi...pengunaan setiap hari secara consistant menjadikan kulit anda cerah, halus dan berseri tanpa ada proses pengelupasan..nak tahu keberkesannya cubalah Melacep whitening system..anda mesti berpuas hati dengan set ini..




Berhati-hati semasa memilih gincu


PERHATIAN BUAT WANITA!!

Kajian Dr. Elizabeth Ayoub, perubatan dan biomolekul mengeluarkan amaran untuk gincu yang mengandungi plumbum, yang merupakan karsinogen.



Baru-baru ini jenama 'Red Earth' menurun harga gincu dari R $ 67,00 ke R $ 9,90!

Kenapa? Sebab ia mengandungi plumbum.
Jenama lain yang mengandungi plumbum adalah:

CLINIQUE
ESTÉE LAUDER
SHISEIDO
RED EARTH (Lip Gloss)
CHANEL (Lip Conditioner)
MARK AMERICA
MOTIVES
LIPSTICK
AVON

Semakin tinggi kandungan plumbum, risiko menjadi lebih besar menyebabkan kanser. Selepas ujian dilakukan ke atas gincu, bibir diperhatikan plumbum tertinggi terdapat dalam gincu keluaran AVON. Kita sepatutnya berwaspada pada penjagaan gincu. Jika gincu anda keras statik adalah disebabkan oleh tahap plumbum yang tinggi.

Ambil ujian ini:
1. Sapukan sedikit gincu pada tangan anda;
2. Letakkan cincin emas pada gincu di tangan anda;
3. Jika perubahan warna gincu kepada warna hitam, gincu anda mengandungi plumbum.


Infor berkaitan Kulit jenis berminyak dan berjerawat


Jom baca...

Jerawat di wajah adalah sejenis penyakit kulit yang terjadi akibat gangguan pada kelenjar-kelenjar sebaceous iaitu kelenjar yang terdapat di dalam kulit dan mengeluarkan sebum atau minyak untuk meliputi permukaan kulit anda.

Biasanya kelenjar ini akan menghasilkan jumlah minyak yang mencukupi untuk menjaga kulit anda supaya sihat,berkilat dan muda.

Kehadiran hormon DHT(dihydro testosterone) menyebabkan kelenjar ini menghasilkan jumlah minyak yang berlebihan .Hasil akibat kenaikan hormon DHT menyebabkan rangsangan berlebihan kepada kelenjar minyak dan minyak ini berkumpul dalam liang dan akhirnya liang itu tersumbat, menyebabkan anda berjerawat.

DHT adalah punca Jerawat lelaki dan wanita pada sebarang usia.
Muka bersih dari jerawat

free acne

Jerawat di muka tidak mengenal kulit. Ia memberi kesan kepada semua peringkat umur,bangsa,status sosioekonomi dan jantina semasa hayat mereka.

Masalah jerawat muka tidak mengancam nyawa anda, tetapi anda akan bersetuju jika anda mengalami jerawat yang teruk ia akan mengubah penampilan dan harga diri. Ia akan meninggalkan kesan parut pada permukaan kulit dan iai menimbulkan kesan yang agak memalukan terutama wanita.

Malangnya, pengetahuan tentang jerawat adalah terhad. Memahami punca-punca merupakan satu komponen penting dalam kejayaan mencegah, merawat untuk jerawat.

Jerawat boleh dilihat di bahagian muka, leher, dada atau belakang anda. Pada asasnya ia membengkak dengan bengkak-bengkak kecil yang kemerah-merahan, kehitaman ataupun benjol merah dan mula berisi nanah selang beberapa hari kemudian.

Umumnya, masalah jerawat muka anda berlaku kerana proses radang pada tisu di bahagian dalam kelenjar minyak kulit. Jangkitan ini berlaku apabila liang tersumbat. Jika liang tersumbat itu tertutup, ia menjadi whiteheads, tetapi jika liang itu masih terbuka, ia menjadi satu blackheads- noda hitam jerawat. Anda mungkin mempunyai jerawat ringan dan tidak berlaku keradangan kulit dan sekali-sekala terjadi whiteheads dan bintik hitam(blackheads). Radang jerawat berlaku apabila whiteheads dijangkiti dengan bakteria dan membengkak, menghasilkan jerawat dan pustul.



Customer order on 25 April 2013

Just one parcel..

so many item in the box..

tada..

Pos to Selia (Sarikei), Nurul Sharmila Idayu (Jerteh), Siti Nurafiza (Shah Alam)







Copyright to Beauty With MK
Designed by Beauty With MK