Pages

Pages

Rasai kecantikan bersama produk Mary Kay yang dapat membantu menghasilkan kulit muka yang lebih licin, lembut, tegang tanpa pengelupasan. Sekiranya anda ingin mencuba produk Mary Kay, sila hubungi saya (Ayza) di talian 019-4582016 atau email : azaflower@yahoo.com Rasailah sendiri kehebatan produk Mary Kay...

Tuesday, April 21, 2015

Mary Kay Career Conference 18 April 2015

Assalammualaikum semua..


Nak share cite pasal Mary Kay Career Conference yang di adakan di Berjaya Time Square pd 18 April 2015...Ni adalah kali pertama CC yang saya attend..Last year just attend Seminar ..alhamdulillah tahun ni dpt pergi CC pulak ..bezanya semasa di Seminar saya attend as senior beauty consultant ..dan CC kali ni attend as Future Sales Director..Insyaallah saya akan complete kan my challange to become Sales Director in May 2015..

dan yang pasti nya tahun ni lebih excited sgt nak pergi CC sebb banyak anugerah saya dpt, alhamdulillah...

begitu juga dpt tips dan ilmu2 baru sharing from the great mentor2 in Mary Kay.. 

In last seminar saya hanyalah penonton tgk mereka yang berjaya turun naik stage beri lambaian kejayaan dr atas, tapi kali ini di CC saya pulak dok turun naik stage..Alhamdulillah apa yang diimpikan tercapai suda...hehehehe

And the million thanks to my beloved recruiter Sales director Hasni yg telah membawa saya ke dunia Mary kay..Banyak suka duga, caraban, dugaan yang telah saya tempohi untuk saya berjaya sehingga ke tahap ini..tanpa nasihat, dorongan dari beliau saya tidak mampu untuk berjaya sehingga ke hari ini..

Syukur alhamdulillah dengan berkat doa, usaha dan kesabaran.. akhirnya di Career Conference baru-baru ini saya telah mendapat  pelbagai anugerah yang tidak ternilai ini..

TQVM Allah kerna memberikan kejayaan dan semangat ini utk ku terus maju dan maju di dalam dunia Mary Kay..


Di antara anugerah yangku terima..

1)  On-Track Beauty Consultant Court of Personal Sales ...insyaallah Seminar di bulan 9 tahun ini saya akan dihadiahkan sebentuk cincin belian dari Mary kay di atas hasil jualan telah saya buat

Career Conference Mary kay

2) Graduate as Red Jacket University student...dalam tempah 3 bulan saya telah berjaya di dalam challange yang ditetap kan untuk saya grad sebagai RJU student di Career conference ini,..

Graduate as Red Jacket University student

Graduate as Red Jacket University student

Graduate as Red Jacket University student


3) berpeluang untuk menyertai Eduction Trip "Asia PAsific REd Jacket Rally (APRJR)" di Hangzhou pada 6-10 Jun 2015 (5H4M) ini..all sponser by Mary Kay yang bernilai RM5000 setiap orang
Mary Kay Asia PAsific REd Jacket Rally (APRJR)

4) dapat makan bersama " Special Luncheon" dengan orang-orang besar hebat di Mary Kay..




Throw back semasa menghadiri ke Mary Kay Career Conference di Berjaya Time Square 18 April 2015..


Mary Kay Career Conference

Mary Kay Career Conference

Mary Kay Career Conference

Mary Kay Career Conference

Mary Kay Career Conference
my team..Crystal Swan..



sekiranya anda berminat utk sertai kami sebagai beauty consultant mary kay dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai peluang-peluang kerja di Mary kay boleh boleh PM saya di talian seperti berikut ..



Callme for free Consultation : 
 Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay) 
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
 IG : Ayzza_Marykay 
Email : ayzaflower@yahoo.com 
FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Monday, April 20, 2015

Customer order - 13 April 2015

HaRI ni dpt 3 parcel.. 2 hari order dah smpai...alhamdulillah..
ramai customer yg tak sabar nak pakai produk mk..

tqvm ualls  coz alwaz shopping with me..


ramai customer order set promotion..Mary kay botanical set + Mary Kay makeup set





siap packing utk di pos ke :

Gelang patah, Johor Bahru
Putrajaya
Kangar, perlis
Port Dickson, Negeri Sembilan
Kuala LUmpur
Shah Alam, Selangor 
Petaling Jaya, Selangor




tunggu en. pos man dtg pickup parcel2 customer..


Call me for free Consultation :
 Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay) 
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
 IG : Ayzza_Marykay 
Email : ayzaflower@yahoo.com 
FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Wednesday, April 15, 2015

Customer order - 6 April 2015

yeh...Ready stock...
on 6 April 2015




skinvigorate cleansing brush, lip balm, lip mask, sheer mineral pressed powder, hand lotion, eye color, botanical skincare, translucent loose powder


siap packing utk di pos ke :

Kuala Terengganu, Terengganu
Gerik, Perak
kuala Lumpur
Kota Bahru, Kelantan


call me for free Consultation :
Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
IG : Ayzza_Marykay
FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Achieved Passport to Directorship, Ticket to success Asia Pacific REd Jacked Rally (APRJR), at Hangzhou China

Hari ni dapat surat dari Mary kay..achieved Passport to Directorship, Ticket to success. Asia Pacific REd Jacked Rally (APRJR) , at Hangzhou China dari 6-10 June 2015
Amat-amat bersyukur ke hadrat ilahi kerna akhirnya berjaya juga saya dalam challange APRJR 2015.
Ini adalah Oversea Education Trip yang pertama saya perolehi disepanjang berada di Mary Kay..Kos bagi Edu Trip ini adalah bernilai RM5000 seorang...selama 5 hari 4 malam dan akan ditanggung sepenuhnya oleh Mary Kay..
Tqvm Allah, and Mary Kay kerna memberi peluang kepada saya untuk belajar di saan bagi mendalami ilmu di dalam dunia kecantikan Mary kay... 

Mary Kay Product


Mary Kay Product

sekiranya anda berminat untuk...
1) menjadi perunding kecantikan Mary kay (partime/fulltime)
2) merasai peluang kerjaya/latihan professional di Oversea
3) menerima anugerah kecemerlangan dari Mary kay
4) mencari pendapatan sampingan


Call me for free Consultation :
  Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
IG : Ayzza_Marykay
FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Monday, April 13, 2015

Melacep Pluss Ultimate Serum Mary kay


Lagi artikel mengenai Melacep Pluss Ultimate Serum Mary kay...di harian Metro pd 9/4/2015..
Miliki kulit SEJERNIH KRISTAL...
Melacep Pluss Ultimate Serum Mary kay

Jom apa lagi ...meh try..Melacep Pluss Ultimate Serum dari Mary Kay..Serum ini adalah salah satu serum yang terhebat dan terbaru keluaran mary kay ..
di lancarkan pada 16 April 2015..
Mesti anda tertanya-Tanya mengapa serum ini lebih bagus dan lebih mahal berbanding dengan produk kecantikan yang lain seperti pencuci, pelembap, toner dan sebagainya..
ini adalah keran kandungan serum ini adalah lebih pekat dan nutrient yang terkandung di dalamnya mampu menembusi lapisan kulit paling dalam berbanding dengan pelembap biasa,..
Melacep Pluss Ultimate Serum Mary kay

Melacep Pluss ultimate serum ini mampu unuk menjadikan kulit lebih cerah berseri, dapat mengurangkan bintik-bintik hitam dan parut jerawat, kulit wajah lebih sekata ini adalah kerana  kebaikan ekstrak Edelweiss yang terkandung di dalamnya..


sekiranya anda ingin mencubanya boleh ..
call me for free Consultation :
  Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
IG : Ayzza mk
Email : ayzaflower@yahoo.com FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Sunday, April 5, 2015

Mary kay Botanical Effects Skincare

 Mary kay Botanical Effects Skincare adalah salah satu produk kecantikan terlaris Mary Kay, di mana skincare ini amat sesuai digunakan bagi anda yang baru ingin mencuba produk mary kay dan mempunyai masalah kulit seperti jerawat, kulit sensitive, gatal, kulit merah-kemerahan, pedih akibat penggunaan produk pengelupasan dan mengelupas.

set penjagaan wajah botanical effect Mary kay


Mary Kay BE ini dipadatkan dengan element botanical kompleks seperti silymarin
(milk thistle) dan Luo Han Guo (dikenali sebagai Longetivity Fruit)
yang merupakan sumber antioksidan yang tinggi/berkuasa. Malah, ia tidak
mengandungi bahan dye syntethic, tanpa wangian serta sesuai untuk kulit yg sensitive, normal, berminyak dan kering.



BE di formulakan kepada 3 jenis utk kesesuaian kulit  iaitu Formula 1 untuk kulit kering, Formula 2  utk kulit jenis Normal dan formula  3 utk kulit jenis berminyak. Pemilihan formula adalah mengikut keperluan kulit yang setiap orang.

Formula 1 : Dry Skin
- ekstrak Flaxseed yg kaya dgn sumber Omega-3 utk menyuburkan kulit
- ekstrak Sea Kelp untuk pelembapan kulit

Mary kay Botanical SkinCAre


Formula 2 : Normal Skin
- ekstrak Frangipani Flower untuk melindungi dari serangan radikal bebas di persekitaran
- ekstrak Water Lily pula untuk menggalakkan kesihatan kulit yg seimbang


Mary kay Botanical SkinCAre


Formula 3 : Oily Skin
- ekstrak Kanuka (White Tea Tree) untuk fungsi pembersihan menyeluruh
- ekstrak Guava (Jambu Baru) yg kaya dgn salicylic acid untuk rawatan utk kulit berjerawat, acne

Mary kay Botanical SkinCAre

Setiap formula terdiri daripada 4 item iaitu :-
1) Pencuci/Cleanser 3 dalam 1
2) Mask
3) Freshener
4) Hydrate ( Moisturizer )

Set ini boleh bertahan sehingga 4 atau 5 bulan penggunaan secara konsistent dengan kos yg rendah dan berpatutan.

Untuk pengguna yg berumur 25 tahun ke bawah (kulit muda dan belum matang) dan pengguna yg mempunyai masalah kulit yg memerlukan perhatian, disarankan untuk mencuba Botanical Effects skincare untuk rutin penjagaan wajah harian mereka.


Untuk keterangan lanjut bolehlah hubungi saya di..

Call me :
Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)

019-4582016 

(SMS/Whatsapp/WeChat)
Email : ayzaflower@yahoo.com FB Page : Ayzza Mary Kay Beauty Consultant

i love CC cream Mary Kay

Kepada anda yang masih tercari-cari bedak asas / foundation / cream yang mempunyai good coverage ,flawless skin, tekstur ringan dan ada sun protector, sooo Mary Kay CC Cream lah jawapannya! 

Cc cream Mary kay mempunyai 8 kebaikan dalam 1 cream :
1. Melawan garis halus dan tanda penuaan
2. Melembapkan kulit tanpa menjadikan kulit berminyak atau melekit
3. Melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB (spf15)
4. Menutup cela , memelihara kulit jerawat serta menenangkan kulit bermasalah
5. Mencerah dan menyerikan tona kulit dengan segera
6. Membetulkan ketidaksempurnaan pada kulit
7. mengurangkan kemerahan pada kulit
8. Mempertahankan dan melindungi kulit dari radikal bebas atau kesan pencemaran dengan kuasa antioksida


mary kay cc cream

 4 tona warna untuk disesuaikan dengan tona kulit anda
Mary kay CC cream




Saya pun dah mencubA CC Cream MK..mmg marvelous, Sangat2  best, texture y sangat ringan macam Mary Kay foundation jugak, tapi kemasan dia much more betterlah! Nampak lebih natural flawless, tak berminyak tp Nampak shining jer muka..Suke sgttt..



Kalau nk compare dgn liquid foundation Mary Kay, ia ada 2 jenis, matte dan luminous..di mana matte utk oily dan combination skin dan luminous utk normal dan dry skin..But  CC Cream mk is just perfect, suitable for all skin type..that mean apa2 jenis skin pun boleh pakai cc cream ni..


Based on my experience la..dah habis satu botol cc cream..rasanya nmpk cerah la my skin, so another kelebihan cc cream ni dapat mencerahkan kulit...dan dah incluse sekali SPF15 so x payah lah nak pakai any spf cream dah.. if u want to try..u can sms/whatssap ok..


call me for free consultation : 
Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016

 (SMS/Whatsapp)
Email : ayzaflower@yahoo.com

Customer order - 3 April 2015

Pesanan yang di buat pada 2 April 2015 dah smpai hari ni..
3 hari berturut-turut dapat banyak pesanan daripada customer...

syukur alhamdulillah rezeki..TQVM Allah..

kini ramai wanita sudah mempercayai dan setiap pada produk Mary kay..

i love my mary kay..:)


mary kay botanical effect skincare


set botanical formula 1 , set botanical formula 2 + bella Belara perfume + set promosi makeup mary kay + loofah body cleanser +  spot solution for acne skin + mineral powder
set botanical formula 1 , set botanical formula 2 + bella Belara perfume + set promosi makeup mary kay + loofah body cleanser +  spot solution for acne skin + mineral powder 


set botanical formula 1 , set botanical formula 2 + bella Belara perfume + set promosi makeup mary kay + loofah body cleanser +  spot solution for acne skin + mineral powder



:
:
:
utk hari ni ..tambah lagi pesanan..

Jerantut, Pahang Muar, Johor GErik, perak Kuala Lumpur Kuala Terengganu Kuala Lumpur Sungai Petani Kedah Batu Caves, Selangor

utk di pos esk ke :

Jerantut, Pahang
Muar, Johor
GErik, perak
Kuala Lumpur
Kuala Terengganu
Kuala Lumpur
Sungai Petani Kedah
Batu Caves, Selangor


for free consultation pm: 

Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
 019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
 Email : ayzaflower@yahoo.com FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Mengenalpasti Jenis kulit anda..



Mengenalpasti Jenis Kulit 


Sebagai pelanggan anda yang lebih tahu jenis kulit anda sendiri, ini kerana kita sering mendapati bahawa jenis kulit sesorang sering berbeza antara satu dgn yg lain , kerana selepas anda membaca artikel ini anda akan lebih memahami dan akan dapat mengetahui jenis kulit wajah anda sendiri. Saya akan berikan sedikit panduan asas untuk mengetahui jenis kulit. Pada umumnya jenis kulit di kategorikan dalam 5 jenis.


1.Jenis Kulit Normal 
Sangat beruntung bagi pemilik jenis kulit normal hanya memerlukan sedikit perhatian untuk menjaga , wajah yang mempunyai jenis kulit ini. kulit wajahnya tidak akan kelihatan berminyak dan juga kering , dan mudah sekali untuk mengetahui cara apakah kulit anda termasuk kulit wajah yg normal ? cara yg simple untuk membuktikan pagi hari setelah anda bangun tidur ambil lah sehelai kertas minyak lalu usapkan pada wajah anda, apabila kertas minyak tersebut kelihatan kering dan tidak terik anda di dalam kategori jenis kulit normal. Tetapi awas mungkin anda juga terdiri daripada jenis kulit kering.

produk mary kay

2. Jenis Kulit Berminyak 

Khusus jenis kulit berminyak anda perlu memberikan rawatan dan perhatian yg lebih, minyak di wajah anda boleh menyebabkan pori-pori tersumbat, sehingga mudah sekali untuk menimbulkan jerawat, dan kerana itu seseorang yg memilki kadar minyak yg berlebihan perlu rajin membersihkan wajahnya.  Untuk mengetahuinya kulit jenis berminyak, berhadapan dengan cermin lalu lihatlah apakah kawasan wajah anda nampak berkilat dan berminyak, lalu anda boleh buktikan dengan mengambil sehelai kertas minyak lalu tempelkan pada bahagian seluruh wajah, dan lakukan lagi pada satu jam kemudian. Apabila kertas minyak tersebut menghasilkan endapan minyak yg banyak ertinya bahawa jenis kulit anda memiliki kadar minyak yang tinggi. Anda juga harus dapat membezakan minyak dari wajah yg dihasilkan oleh hormon kulit atau minyak tersebut yg dihasilkan dari produk pelembab wajah yg anda gunakan . Dan mungkin juga peluh. Anda perlu tahu untuk membezakannya.


produk mary kay



3. Jenis Kulit Kering 

Kulit kering disebabkan oleh tidak cukupnya minyak yang dihasilkan oleh kelenjar minyak dan juga ada beberapa faktor yg membuat kulit wajah menjadi kering salah satunya adalah pendedahan cahaya matahari rutin gaya hidup memainkan peranan besar dalam menyebabkan kulit menjadi semakin kering . Satu kelebihan sekiranya anda berkulit jenis kering , biasanya wajah tidak mudah tumbuhi oleh jerawat . Tetapi senang di tumbuhi jeragat. Jerawat boleh di rawat, tetapi masih belum ada cara yang boleh merawat jeragat di dunia ini melainkan memudarkannya sahaja, dan pilihlah produk atau cara yang selamat.

produk mary kay

4.Jenis Kulit Sensitif 
Untuk jenis kulit sensitive memerlukan perhatian yang lebih, kerana kulit sensitive mudah sekali bermasalah hanya kerana debu , kotoran dan matahari kulit boleh timbul masalah seperti gatal gatal dan kemerahan pada kulit. Pemilihan produk yg lembut dan juga ringan akan lebih baik digunakan untuk jenis kulit sensitive .


produk mary kay


5. Jenis Kulit Kombinasi
Jenis kulit ini merupakan gabungan antara dua jenis kulit biasanya merupakan gabungan antara kulit berminyak dan juga kulit kering. dan pada umumnya jenis kulit kombinasi banyak dimiliki oleh banyak orang. Sekiranya anda memilki jenis kulit kombinasi , kulit wajah anda di bahagian pipi kering , namun di bahagian dahi dan hidung berminyak.


oily free hydrating gel mary kay,  liquid foundation marykay, gel mask, botanical skincare, timewise,regena skincare mary kay, serum c mary kay, regena day treatment, regena night treatment, regena intensive serum  cc cream, soothing eye gel, makeu finishing spray, mary kay,  liptstik mary kay, foundation primer,  eye color mary kay, eye brow definer, marcara mary kay, mineral powder mary kay,Lemon Parfait Pedicure Collection, translucent loose powder, soothing eye gel lip mask, lip balm,hydrating  lotion, loofah body cleanser,makeup remover mary kay,acne mary kay , melacep skincare mary kay,skinvigorate cleansing brush,   oil free hydrating gel, gel mask, set jerawat mary kay, melacep pluss ultimate serum, peach satin hand pampering set, testimoni produk mary kay, sheer mineral pressed powder, beauty consultant mary kay, kerjaya di mary kay, business mary kay, botanical effect formula 1 untuk kulit kering,  botanical efferct formula 2 untuk kulit normal, botanical effect formula 3 untuk kulit berminyak, bengkel kecantikan percuma,mARY KAY Timewise Body Smooth Cellulite gel Cream

Jika anda masih belum mempunyai produk yang di yakini selamat. Anda boleh hubungi saya, Ayzza Perunding Kecantikan Mary kay. Saya akan membantu anda untuk memilih produk yang sesuai dan menjaga kulit anda agar kelihatan cantik, sihat dan berseri.

call me for free consultation..:) 
Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
FB Page : Ayzza Mary Kay Beauty Consultant

Saturday, April 4, 2015

customer order- 2 April 2015

Pesanan dari customer di awal bulan April dah smpai pun...
mesti ada yang very excited nak pakai produk Mary kay kan.

saya dah pos semuanya..nnti saya pm tracking no pos laju..

tqvm kerna shopping produk Mary kay dgn saya..



loofah body cleanser, liquid foundation mary kay, perfume , eye color , set botanical skincare, foundation primer, mineral powder, cc cream, eye makeup remover, soothing eye gel, set promotion melacep skin care

di antara produk yang di order..

loofah body cleanser, liquid foundation mary kay, perfume , eye color , set botanical skincare, foundation primer, mineral powder, cc cream, eye makeup remover, soothing eye gel, set promotion melacep skin care


siap packing...


utk di pos ke :

Kuah, Langkawi
Kampar Perak
Miri, Sarawak
Permatang Pauh, Pulau Pinang
kUala lumpur
kemaman, Terengganu


Call me :
 Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
 019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
 Email : ayzaflower@yahoo.com
 FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Tuesday, April 21, 2015

Mary Kay Career Conference 18 April 2015

Assalammualaikum semua..


Nak share cite pasal Mary Kay Career Conference yang di adakan di Berjaya Time Square pd 18 April 2015...Ni adalah kali pertama CC yang saya attend..Last year just attend Seminar ..alhamdulillah tahun ni dpt pergi CC pulak ..bezanya semasa di Seminar saya attend as senior beauty consultant ..dan CC kali ni attend as Future Sales Director..Insyaallah saya akan complete kan my challange to become Sales Director in May 2015..

dan yang pasti nya tahun ni lebih excited sgt nak pergi CC sebb banyak anugerah saya dpt, alhamdulillah...

begitu juga dpt tips dan ilmu2 baru sharing from the great mentor2 in Mary Kay.. 

In last seminar saya hanyalah penonton tgk mereka yang berjaya turun naik stage beri lambaian kejayaan dr atas, tapi kali ini di CC saya pulak dok turun naik stage..Alhamdulillah apa yang diimpikan tercapai suda...hehehehe

And the million thanks to my beloved recruiter Sales director Hasni yg telah membawa saya ke dunia Mary kay..Banyak suka duga, caraban, dugaan yang telah saya tempohi untuk saya berjaya sehingga ke tahap ini..tanpa nasihat, dorongan dari beliau saya tidak mampu untuk berjaya sehingga ke hari ini..

Syukur alhamdulillah dengan berkat doa, usaha dan kesabaran.. akhirnya di Career Conference baru-baru ini saya telah mendapat  pelbagai anugerah yang tidak ternilai ini..

TQVM Allah kerna memberikan kejayaan dan semangat ini utk ku terus maju dan maju di dalam dunia Mary Kay..


Di antara anugerah yangku terima..

1)  On-Track Beauty Consultant Court of Personal Sales ...insyaallah Seminar di bulan 9 tahun ini saya akan dihadiahkan sebentuk cincin belian dari Mary kay di atas hasil jualan telah saya buat

Career Conference Mary kay

2) Graduate as Red Jacket University student...dalam tempah 3 bulan saya telah berjaya di dalam challange yang ditetap kan untuk saya grad sebagai RJU student di Career conference ini,..

Graduate as Red Jacket University student

Graduate as Red Jacket University student

Graduate as Red Jacket University student


3) berpeluang untuk menyertai Eduction Trip "Asia PAsific REd Jacket Rally (APRJR)" di Hangzhou pada 6-10 Jun 2015 (5H4M) ini..all sponser by Mary Kay yang bernilai RM5000 setiap orang
Mary Kay Asia PAsific REd Jacket Rally (APRJR)

4) dapat makan bersama " Special Luncheon" dengan orang-orang besar hebat di Mary Kay..




Throw back semasa menghadiri ke Mary Kay Career Conference di Berjaya Time Square 18 April 2015..


Mary Kay Career Conference

Mary Kay Career Conference

Mary Kay Career Conference

Mary Kay Career Conference

Mary Kay Career Conference
my team..Crystal Swan..



sekiranya anda berminat utk sertai kami sebagai beauty consultant mary kay dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai peluang-peluang kerja di Mary kay boleh boleh PM saya di talian seperti berikut ..



Callme for free Consultation : 
 Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay) 
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
 IG : Ayzza_Marykay 
Email : ayzaflower@yahoo.com 
FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Monday, April 20, 2015

Customer order - 13 April 2015

HaRI ni dpt 3 parcel.. 2 hari order dah smpai...alhamdulillah..
ramai customer yg tak sabar nak pakai produk mk..

tqvm ualls  coz alwaz shopping with me..


ramai customer order set promotion..Mary kay botanical set + Mary Kay makeup set





siap packing utk di pos ke :

Gelang patah, Johor Bahru
Putrajaya
Kangar, perlis
Port Dickson, Negeri Sembilan
Kuala LUmpur
Shah Alam, Selangor 
Petaling Jaya, Selangor




tunggu en. pos man dtg pickup parcel2 customer..


Call me for free Consultation :
 Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay) 
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
 IG : Ayzza_Marykay 
Email : ayzaflower@yahoo.com 
FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Wednesday, April 15, 2015

Customer order - 6 April 2015

yeh...Ready stock...
on 6 April 2015




skinvigorate cleansing brush, lip balm, lip mask, sheer mineral pressed powder, hand lotion, eye color, botanical skincare, translucent loose powder


siap packing utk di pos ke :

Kuala Terengganu, Terengganu
Gerik, Perak
kuala Lumpur
Kota Bahru, Kelantan


call me for free Consultation :
Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
IG : Ayzza_Marykay
FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Achieved Passport to Directorship, Ticket to success Asia Pacific REd Jacked Rally (APRJR), at Hangzhou China

Hari ni dapat surat dari Mary kay..achieved Passport to Directorship, Ticket to success. Asia Pacific REd Jacked Rally (APRJR) , at Hangzhou China dari 6-10 June 2015
Amat-amat bersyukur ke hadrat ilahi kerna akhirnya berjaya juga saya dalam challange APRJR 2015.
Ini adalah Oversea Education Trip yang pertama saya perolehi disepanjang berada di Mary Kay..Kos bagi Edu Trip ini adalah bernilai RM5000 seorang...selama 5 hari 4 malam dan akan ditanggung sepenuhnya oleh Mary Kay..
Tqvm Allah, and Mary Kay kerna memberi peluang kepada saya untuk belajar di saan bagi mendalami ilmu di dalam dunia kecantikan Mary kay... 

Mary Kay Product


Mary Kay Product

sekiranya anda berminat untuk...
1) menjadi perunding kecantikan Mary kay (partime/fulltime)
2) merasai peluang kerjaya/latihan professional di Oversea
3) menerima anugerah kecemerlangan dari Mary kay
4) mencari pendapatan sampingan


Call me for free Consultation :
  Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
IG : Ayzza_Marykay
FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Monday, April 13, 2015

Melacep Pluss Ultimate Serum Mary kay


Lagi artikel mengenai Melacep Pluss Ultimate Serum Mary kay...di harian Metro pd 9/4/2015..
Miliki kulit SEJERNIH KRISTAL...
Melacep Pluss Ultimate Serum Mary kay

Jom apa lagi ...meh try..Melacep Pluss Ultimate Serum dari Mary Kay..Serum ini adalah salah satu serum yang terhebat dan terbaru keluaran mary kay ..
di lancarkan pada 16 April 2015..
Mesti anda tertanya-Tanya mengapa serum ini lebih bagus dan lebih mahal berbanding dengan produk kecantikan yang lain seperti pencuci, pelembap, toner dan sebagainya..
ini adalah keran kandungan serum ini adalah lebih pekat dan nutrient yang terkandung di dalamnya mampu menembusi lapisan kulit paling dalam berbanding dengan pelembap biasa,..
Melacep Pluss Ultimate Serum Mary kay

Melacep Pluss ultimate serum ini mampu unuk menjadikan kulit lebih cerah berseri, dapat mengurangkan bintik-bintik hitam dan parut jerawat, kulit wajah lebih sekata ini adalah kerana  kebaikan ekstrak Edelweiss yang terkandung di dalamnya..


sekiranya anda ingin mencubanya boleh ..
call me for free Consultation :
  Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
IG : Ayzza mk
Email : ayzaflower@yahoo.com FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Sunday, April 5, 2015

Mary kay Botanical Effects Skincare

 Mary kay Botanical Effects Skincare adalah salah satu produk kecantikan terlaris Mary Kay, di mana skincare ini amat sesuai digunakan bagi anda yang baru ingin mencuba produk mary kay dan mempunyai masalah kulit seperti jerawat, kulit sensitive, gatal, kulit merah-kemerahan, pedih akibat penggunaan produk pengelupasan dan mengelupas.

set penjagaan wajah botanical effect Mary kay


Mary Kay BE ini dipadatkan dengan element botanical kompleks seperti silymarin
(milk thistle) dan Luo Han Guo (dikenali sebagai Longetivity Fruit)
yang merupakan sumber antioksidan yang tinggi/berkuasa. Malah, ia tidak
mengandungi bahan dye syntethic, tanpa wangian serta sesuai untuk kulit yg sensitive, normal, berminyak dan kering.



BE di formulakan kepada 3 jenis utk kesesuaian kulit  iaitu Formula 1 untuk kulit kering, Formula 2  utk kulit jenis Normal dan formula  3 utk kulit jenis berminyak. Pemilihan formula adalah mengikut keperluan kulit yang setiap orang.

Formula 1 : Dry Skin
- ekstrak Flaxseed yg kaya dgn sumber Omega-3 utk menyuburkan kulit
- ekstrak Sea Kelp untuk pelembapan kulit

Mary kay Botanical SkinCAre


Formula 2 : Normal Skin
- ekstrak Frangipani Flower untuk melindungi dari serangan radikal bebas di persekitaran
- ekstrak Water Lily pula untuk menggalakkan kesihatan kulit yg seimbang


Mary kay Botanical SkinCAre


Formula 3 : Oily Skin
- ekstrak Kanuka (White Tea Tree) untuk fungsi pembersihan menyeluruh
- ekstrak Guava (Jambu Baru) yg kaya dgn salicylic acid untuk rawatan utk kulit berjerawat, acne

Mary kay Botanical SkinCAre

Setiap formula terdiri daripada 4 item iaitu :-
1) Pencuci/Cleanser 3 dalam 1
2) Mask
3) Freshener
4) Hydrate ( Moisturizer )

Set ini boleh bertahan sehingga 4 atau 5 bulan penggunaan secara konsistent dengan kos yg rendah dan berpatutan.

Untuk pengguna yg berumur 25 tahun ke bawah (kulit muda dan belum matang) dan pengguna yg mempunyai masalah kulit yg memerlukan perhatian, disarankan untuk mencuba Botanical Effects skincare untuk rutin penjagaan wajah harian mereka.


Untuk keterangan lanjut bolehlah hubungi saya di..

Call me :
Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)

019-4582016 

(SMS/Whatsapp/WeChat)
Email : ayzaflower@yahoo.com FB Page : Ayzza Mary Kay Beauty Consultant

i love CC cream Mary Kay

Kepada anda yang masih tercari-cari bedak asas / foundation / cream yang mempunyai good coverage ,flawless skin, tekstur ringan dan ada sun protector, sooo Mary Kay CC Cream lah jawapannya! 

Cc cream Mary kay mempunyai 8 kebaikan dalam 1 cream :
1. Melawan garis halus dan tanda penuaan
2. Melembapkan kulit tanpa menjadikan kulit berminyak atau melekit
3. Melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB (spf15)
4. Menutup cela , memelihara kulit jerawat serta menenangkan kulit bermasalah
5. Mencerah dan menyerikan tona kulit dengan segera
6. Membetulkan ketidaksempurnaan pada kulit
7. mengurangkan kemerahan pada kulit
8. Mempertahankan dan melindungi kulit dari radikal bebas atau kesan pencemaran dengan kuasa antioksida


mary kay cc cream

 4 tona warna untuk disesuaikan dengan tona kulit anda
Mary kay CC cream




Saya pun dah mencubA CC Cream MK..mmg marvelous, Sangat2  best, texture y sangat ringan macam Mary Kay foundation jugak, tapi kemasan dia much more betterlah! Nampak lebih natural flawless, tak berminyak tp Nampak shining jer muka..Suke sgttt..



Kalau nk compare dgn liquid foundation Mary Kay, ia ada 2 jenis, matte dan luminous..di mana matte utk oily dan combination skin dan luminous utk normal dan dry skin..But  CC Cream mk is just perfect, suitable for all skin type..that mean apa2 jenis skin pun boleh pakai cc cream ni..


Based on my experience la..dah habis satu botol cc cream..rasanya nmpk cerah la my skin, so another kelebihan cc cream ni dapat mencerahkan kulit...dan dah incluse sekali SPF15 so x payah lah nak pakai any spf cream dah.. if u want to try..u can sms/whatssap ok..


call me for free consultation : 
Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016

 (SMS/Whatsapp)
Email : ayzaflower@yahoo.com

Customer order - 3 April 2015

Pesanan yang di buat pada 2 April 2015 dah smpai hari ni..
3 hari berturut-turut dapat banyak pesanan daripada customer...

syukur alhamdulillah rezeki..TQVM Allah..

kini ramai wanita sudah mempercayai dan setiap pada produk Mary kay..

i love my mary kay..:)


mary kay botanical effect skincare


set botanical formula 1 , set botanical formula 2 + bella Belara perfume + set promosi makeup mary kay + loofah body cleanser +  spot solution for acne skin + mineral powder
set botanical formula 1 , set botanical formula 2 + bella Belara perfume + set promosi makeup mary kay + loofah body cleanser +  spot solution for acne skin + mineral powder 


set botanical formula 1 , set botanical formula 2 + bella Belara perfume + set promosi makeup mary kay + loofah body cleanser +  spot solution for acne skin + mineral powder



:
:
:
utk hari ni ..tambah lagi pesanan..

Jerantut, Pahang Muar, Johor GErik, perak Kuala Lumpur Kuala Terengganu Kuala Lumpur Sungai Petani Kedah Batu Caves, Selangor

utk di pos esk ke :

Jerantut, Pahang
Muar, Johor
GErik, perak
Kuala Lumpur
Kuala Terengganu
Kuala Lumpur
Sungai Petani Kedah
Batu Caves, Selangor


for free consultation pm: 

Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
 019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
 Email : ayzaflower@yahoo.com FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay

Mengenalpasti Jenis kulit anda..



Mengenalpasti Jenis Kulit 


Sebagai pelanggan anda yang lebih tahu jenis kulit anda sendiri, ini kerana kita sering mendapati bahawa jenis kulit sesorang sering berbeza antara satu dgn yg lain , kerana selepas anda membaca artikel ini anda akan lebih memahami dan akan dapat mengetahui jenis kulit wajah anda sendiri. Saya akan berikan sedikit panduan asas untuk mengetahui jenis kulit. Pada umumnya jenis kulit di kategorikan dalam 5 jenis.


1.Jenis Kulit Normal 
Sangat beruntung bagi pemilik jenis kulit normal hanya memerlukan sedikit perhatian untuk menjaga , wajah yang mempunyai jenis kulit ini. kulit wajahnya tidak akan kelihatan berminyak dan juga kering , dan mudah sekali untuk mengetahui cara apakah kulit anda termasuk kulit wajah yg normal ? cara yg simple untuk membuktikan pagi hari setelah anda bangun tidur ambil lah sehelai kertas minyak lalu usapkan pada wajah anda, apabila kertas minyak tersebut kelihatan kering dan tidak terik anda di dalam kategori jenis kulit normal. Tetapi awas mungkin anda juga terdiri daripada jenis kulit kering.

produk mary kay

2. Jenis Kulit Berminyak 

Khusus jenis kulit berminyak anda perlu memberikan rawatan dan perhatian yg lebih, minyak di wajah anda boleh menyebabkan pori-pori tersumbat, sehingga mudah sekali untuk menimbulkan jerawat, dan kerana itu seseorang yg memilki kadar minyak yg berlebihan perlu rajin membersihkan wajahnya.  Untuk mengetahuinya kulit jenis berminyak, berhadapan dengan cermin lalu lihatlah apakah kawasan wajah anda nampak berkilat dan berminyak, lalu anda boleh buktikan dengan mengambil sehelai kertas minyak lalu tempelkan pada bahagian seluruh wajah, dan lakukan lagi pada satu jam kemudian. Apabila kertas minyak tersebut menghasilkan endapan minyak yg banyak ertinya bahawa jenis kulit anda memiliki kadar minyak yang tinggi. Anda juga harus dapat membezakan minyak dari wajah yg dihasilkan oleh hormon kulit atau minyak tersebut yg dihasilkan dari produk pelembab wajah yg anda gunakan . Dan mungkin juga peluh. Anda perlu tahu untuk membezakannya.


produk mary kay



3. Jenis Kulit Kering 

Kulit kering disebabkan oleh tidak cukupnya minyak yang dihasilkan oleh kelenjar minyak dan juga ada beberapa faktor yg membuat kulit wajah menjadi kering salah satunya adalah pendedahan cahaya matahari rutin gaya hidup memainkan peranan besar dalam menyebabkan kulit menjadi semakin kering . Satu kelebihan sekiranya anda berkulit jenis kering , biasanya wajah tidak mudah tumbuhi oleh jerawat . Tetapi senang di tumbuhi jeragat. Jerawat boleh di rawat, tetapi masih belum ada cara yang boleh merawat jeragat di dunia ini melainkan memudarkannya sahaja, dan pilihlah produk atau cara yang selamat.

produk mary kay

4.Jenis Kulit Sensitif 
Untuk jenis kulit sensitive memerlukan perhatian yang lebih, kerana kulit sensitive mudah sekali bermasalah hanya kerana debu , kotoran dan matahari kulit boleh timbul masalah seperti gatal gatal dan kemerahan pada kulit. Pemilihan produk yg lembut dan juga ringan akan lebih baik digunakan untuk jenis kulit sensitive .


produk mary kay


5. Jenis Kulit Kombinasi
Jenis kulit ini merupakan gabungan antara dua jenis kulit biasanya merupakan gabungan antara kulit berminyak dan juga kulit kering. dan pada umumnya jenis kulit kombinasi banyak dimiliki oleh banyak orang. Sekiranya anda memilki jenis kulit kombinasi , kulit wajah anda di bahagian pipi kering , namun di bahagian dahi dan hidung berminyak.


oily free hydrating gel mary kay,  liquid foundation marykay, gel mask, botanical skincare, timewise,regena skincare mary kay, serum c mary kay, regena day treatment, regena night treatment, regena intensive serum  cc cream, soothing eye gel, makeu finishing spray, mary kay,  liptstik mary kay, foundation primer,  eye color mary kay, eye brow definer, marcara mary kay, mineral powder mary kay,Lemon Parfait Pedicure Collection, translucent loose powder, soothing eye gel lip mask, lip balm,hydrating  lotion, loofah body cleanser,makeup remover mary kay,acne mary kay , melacep skincare mary kay,skinvigorate cleansing brush,   oil free hydrating gel, gel mask, set jerawat mary kay, melacep pluss ultimate serum, peach satin hand pampering set, testimoni produk mary kay, sheer mineral pressed powder, beauty consultant mary kay, kerjaya di mary kay, business mary kay, botanical effect formula 1 untuk kulit kering,  botanical efferct formula 2 untuk kulit normal, botanical effect formula 3 untuk kulit berminyak, bengkel kecantikan percuma,mARY KAY Timewise Body Smooth Cellulite gel Cream

Jika anda masih belum mempunyai produk yang di yakini selamat. Anda boleh hubungi saya, Ayzza Perunding Kecantikan Mary kay. Saya akan membantu anda untuk memilih produk yang sesuai dan menjaga kulit anda agar kelihatan cantik, sihat dan berseri.

call me for free consultation..:) 
Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
FB Page : Ayzza Mary Kay Beauty Consultant

Saturday, April 4, 2015

customer order- 2 April 2015

Pesanan dari customer di awal bulan April dah smpai pun...
mesti ada yang very excited nak pakai produk Mary kay kan.

saya dah pos semuanya..nnti saya pm tracking no pos laju..

tqvm kerna shopping produk Mary kay dgn saya..



loofah body cleanser, liquid foundation mary kay, perfume , eye color , set botanical skincare, foundation primer, mineral powder, cc cream, eye makeup remover, soothing eye gel, set promotion melacep skin care

di antara produk yang di order..

loofah body cleanser, liquid foundation mary kay, perfume , eye color , set botanical skincare, foundation primer, mineral powder, cc cream, eye makeup remover, soothing eye gel, set promotion melacep skin care


siap packing...


utk di pos ke :

Kuah, Langkawi
Kampar Perak
Miri, Sarawak
Permatang Pauh, Pulau Pinang
kUala lumpur
kemaman, Terengganu


Call me :
 Ayzza Alyas (Beauty Consultant Mary Kay)
 019-4582016 (SMS/Whatsapp/WeChat)
 Email : ayzaflower@yahoo.com
 FB Page : Ayzza Alyas Mary Kay
Copyright to Beauty With MK
Designed by Beauty With MK